Professor Erik Frijlink ..... "pufjes"

Over dit evenement

Categorie
Clublunch
Organisator
Activiteitencommissie
Datum en tijd
14 mei 2024 12:00 - 14:00
Locatie
Fletcher Familiehotel Paterswolde, Groningerweg 19, 9765 TA Paterswolde

Professor Erik Frijlink ..... "pufjes"

Alsnog de pufjes....

Het werd een planning met hindernissen sinds 27 april 2019. Ons geachte lid Riemer Knoop attendeerde de Activiteitencommisie op zijn goede kennis Professor Erik Frijlink, die met zijn onderzoeksgroep in het UMCG succesvolle nieuwe inhalatoren ontwikkelde en wist te verkopen. Frijlink en zijn onderzoeksgroep in het UMCG ontwikkelen speciale poederinhalatoren, ook wel bekend als pufjes. De rechten van twee van zijn uitvindingen, de Genuair en de Twincer, verkocht hij aan grote internationale farmaceutische concerns.  Circassia Pharmaceuticals, wereldspeler in de medicatie tegen longziektes, inhalator Duaklir Pressair in de Verenigde Staten.

De opbrengst gaat voor een kwart naar het octrooifonds van de universiteit, een kwart naar de faculteit, een deel gaat naar de uitvinders zlef en een belangrijk deel kunnen de onderzoekers inzetten voor verder onderzoek.

“Door mijn onderzoek te financieren uit de royalty’s van patiënten, kan ik vrij en onafhankelijk projecten opzetten. Een geweldige luxe”, beseft Frijlink.

Dus boeiend voor een inleiding en graag daartoe bereid, echter ….Corona kwam ons hinderen en dus eerst even stilte. Vervolgens een nieuwe planning in april 2020 en toen speelde ziekte van de inleider ons parten. Een derde poging lukte op 10 november 2020. Ja en dan is Corona natuurlijk actueel….

Geen probleem voor Erik Frijlink. Binnen ongeveer 10 minuten schuiven op zijn laptop had hij een op Corona afgestemde inleiding klaar en stak van wal. Achteraf ook erg boeiend en interessant en hij had een zeer aandachtig gehoor.

Tijdens de rondvraag bleek eveneens nog grote interesse te bestaan voor zijn geplande inleiding. En Erik Frijlink was graag bereid om daar nog eens voor terug te komen.

 

Dus …..dinsdag 14 mei is hij weer onze gast.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien