Mariëtta Jansen, de Ploeg in brede zin

Over dit evenement

Categorie
Clublunch
Organisator
Activiteitencommissie
Datum en tijd
23 nov. 2023 12:00 - 14:00
Locatie
Fletcher Familiehotel te Paterswolde

Mariëtta Jansen, de Ploeg in brede zin

Beste clubleden,


Helaas heeft de lezing van Mariëtta Jansen in april jl. door omstandigheden geen doorgang kunnen vinden, echter nu heeft zij ons laten weten op 23 november a.s. haar lezing te kunnen houden tijdens de clublunch.

Mariëtta Jansen is kunsthistoricus en ruim twaalf jaar conservator De Ploeg en kunst van de 20ste eeuw te geweest in het Groninger Museum, alwaar zij aan het roer stond van diverse tentoonstellingen zoals Painting Canada-Tom Thomson and the Group of Seven en Avant-garde in Groningen – 100 jaar De Ploeg.
Begin 2020  maakte zij de overstap naar Museum De Buitenplaats in het Drentse Eelde,  waar zij ondertussen als Hoofd Kunstzaken werkt.
Daarnaast is zij gastconservator in het Groninger Museum en bezig met de voorbereidingen van de tentoonstelling: Hoe Van Gogh tot Groningen kwam, een expositie die in kaart brengt hoe een aantal vroege Van Gogh–tentoonstellingen in het Groninger Museum (al vanaf 1896) hebben kunnen bijdragen aan een cultureel klimaat in het noorden en van betekenis zijn geweest voor de Groninger kunstkring De Ploeg, die in 1918 werd opgericht. Deze tentoonstelling staat gepland voor eind 2024.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen