….En toen was er het Coronavirus……

 Op 10 maart, de presentatie van Jeanette Blijdorp. Er werden geen handen geschud en er werd afstand gehouden….. eerst later bleek dat dit de laatste CCGS bijeenkomst was tot op heden. Geen ALV, geen Erik Frijlink, geen Health Hub Roden, geen Koen Schuiling, geen….

Het bestuur hoopte op een korte vertraging echter al snel bleek dat ijdele hoop.

Tot het moment dat de eerste versoepeling werd aangekondigd…. we hadden alles geannuleerd, behalve 18 juni, de Haringparty.
Locatie: het nieuwe terras van Best Western Plus, Groningen Plaza aan de noordzijde van het Paterswoldsemeer en op dit moment staat de opening van de terrassen gepland voor 1 juni.

Echter onder voorwaarden van 1,5 meter aan tafel. Directeur Herman van der Poel heeft inmiddels berekend hoeveel personen een plaats kunnen hebben op het terras indien deze maatregel van kracht blijft. Dat zijn 100 zitplaatsen aan een tafeltje.

En op 19 mei maakte MP Rutte details bekend: Op een terras geen beperking van het aantal gasten, uiteraard wel de 1,5 meter afstand, behalve voor personen uit 1 gezin. Dus dat opende perspectief.

Maar …. ook al zijn er versoepelingen gekomen in de maatregelen, het einde van deze crisis is helaas nog niet in zicht. Een dilemma voor het bestuur.

We merken aan alle kanten dat de leden de bijeenkomsten enorm missen. Daar weegt geen Face Time of telefoon tegenop, echter wij vormen ook een risicogroep.

Afgezien van de discussie of onze haringparty, enkel toegankelijk voor leden en genodigden, als een evenement moet worden beschouwd, heeft het bestuur er voor gekozen van de organisatie af te zien, evenals voor de organisatie van de Zomeractiviteit die gepland stond voor 13 augustus, maar waarvoor nog geen programma was opgesteld. En dan komt pas september als datum in beeld.

Om u nu toch een beetje het gevoel te geven van een CCGS lunch, ontvangt elk lid per mail, twee lunchbonnen van € 15,–. Deze bonnen kunt u printen en op een door u zelf te bepalen moment, bij restaurant De Twee Provinciën (050 309 00 08) gebruiken. De bonnen zijn geldig tot 1 december 2020.

Vooraf PER MAIL RESERVEREN is, gelet op de huidige voorschriften, noodzakelijk.  info@detweeprovincien.nl

U ontvangt vervolgens een bevestiging met “corona-instructies” van Marcel de Vries.

 

Wij hopen hiermee het gemis een heel klein beetje te verzachten.

 

En uiteraard wensen wij u allen een “virus vrije” zomer en zien elkaar hopelijk gezond en wel in september terug.

 

Namens het bestuur© Commercieele Club Groningen Senioren 2021